Luovuuden alkulähteillä

”Hän ei kuitenkaan ole kaukana yhdestäkään meistä, sillä Hänessä me elämme, liikumme ja olemme.”

Apt. 17:28-29

Tanssin kautta voin oppia tuntemaan Jumalaa paremmin. Tanssin kautta voin ilmaista Jumalalle syvempiä tunteita, kuin mitä rukouksessa sanoilla pystyisin. Haluan antaa koko elämäni ja kaiken ylistyksen Hänelle. Rakastan ylistää Jumalaa tanssien kaikin fyysisin voimin.

Tanssinopettajana pohjaan arvoni ja pedagogiikkani Raamattuun. Haluan nähdä jokaisen ihmisen yhtä arvokkaana, nähdä jokaisen Jumalan silmin. Jumala on luonut jokaisen ihmisen, antanut heille oman kehon ja liikekielen. Haluan kannustaa oppilaitani arvostamaan ja rakastamaan sitä kehoa, jonka Jumala on heille antanut ja täydellisesti luonut. On valtavan ihmeellistä, kuinka jokaisella on oma ainutlaatuinen, persoonallinen tapa liikkua.

Jumala on luova. Hän on kaiken luovuuden alkulähde. Minulle taiteen tekeminen on tuosta lähteestä ammentamista. Avaruudessa planeetat tanssivat toistensa ympärillä, merivirrat muodostavat reittejä pitkin maapalloa, painovoima, lumihiutaleet leijailevat tanssien maahan, linnut liitävät taivaalla, maailma on täynnä tanssia. Puhumattakaan muista taiteenlajeista, auringonlaskun väreistä, linnunlauluun ja apinoiden akrobatianäytöksiin. Kaikki taide on jollain tavalla tästä maailmasta eli Jumalan taideteoksesta ammennettua.

Maailma on kuitenkin rikkinäinen, syntiinlangennut ja täynnä kipua. Maailmassa on paljon taidetta, joka on ammentanut tästä rikkinäisyydestä ja kivusta. Kipeistäkin asioista on toki tärkeää puhua, mutta mielestäni taidekenttä tarvitsee lisää kauneutta ja toivoa. Uskon, että kristityillä taiteilijoilla olisi enemmän annettavaa tälle maailmalle. Unelmani on, että yhä useampi kristitty taiteilija uskaltaisi kertoa taiteen kautta, että Jeesus on tämän maailman ainoa toivo.

Taide on minulle myös väylä vaikuttaa yhteiskuntaan. Haluan kertoa taiteen kautta Jeesuksesta. En tiedä mitään suurempaa tapaa muuttaa tätä yhteiskuntaa kuin kertoa ihmisille, että Jeesus rakastaa heitä. Olen nähnyt ja itse kokenut, kuinka Jumala voi muuttaa ihmisen elämän. Ei ole mitään parempaa, kuin oppia tuntemaan Jeesus, saada synnit anteeksi sekä rauha ja toivo elämään. Tämä elämä saa suuremman merkityksen. Elämä muuttuu, kun ihminen kohtaa Jeesuksen, ja sitä kautta muuttuu myös yhteiskunta.

Haluan antaa kaiken kunnian Jumalalle siitä, mitä teen. Häneltä olen saanut luovuuteni ja taitoni. Hän on luovuuden alkulähde.